Home » RDBMS Server » Security » Roles not active after update to 10.2.0.5 (10.2.0.5)
Roles not active after update to 10.2.0.5 [message #458074] Thu, 27 May 2010 04:14 Go to next message
Gogetter
Messages: 37
Registered: December 2009
Location: Cologne Germany
Member
Hi,

we just updated our testing db from 10.2.0.3.0 to 10.2.0.5.0. and now we have some problems with roles.

Most roles are identified by Password and are granted to user as default:

GRANTED_ROLE                   ADMIN_OPTION DEFAULT_ROLE 
------------------------------ ------------ ------------ 
CONNECT                        NO           YES          
ENTWICKLER                     NO           YES          
MITARBEITER_EDV                NO           YES

ROLE                           PASSWORD_REQUIRED 
------------------------------ ----------------- 
CONNECT                        NO                
ENTWICKLER                     YES               
MITARBEITER_EDV                YES

Now when connecting to database only the roles without password are active.

SELECT * FROM SESSION_ROLES
ROLE
------------------------------
CONNECT

Before upgrading to 10.2.0.5.0 alle roles were active which were granted as default.

What happens, where I'm wrong?

ty for reading and helping
Rudi
Re: Roles not active after update to 10.2.0.5 [message #458076 is a reply to message #458074] Thu, 27 May 2010 04:24 Go to previous messageGo to next message
Michel Cadot
Messages: 67369
Registered: March 2007
Location: Nanterre, France, http://...
Senior Member
Account Moderator
It is normal, a bug has been fixed, 10.2.0.4/5 behaviour is the correct one, previous behaviour was a bug.

Regards
Michel

[Updated on: Thu, 27 May 2010 04:43]

Report message to a moderator

Re: Roles not active after update to 10.2.0.5 [message #458079 is a reply to message #458076] Thu, 27 May 2010 04:41 Go to previous messageGo to next message
Gogetter
Messages: 37
Registered: December 2009
Location: Cologne Germany
Member
Ty Michel,

that's what i feared.

Regards
Rudi
Re: Roles not active after update to 10.2.0.5 [message #458129 is a reply to message #458079] Thu, 27 May 2010 09:32 Go to previous message
ramoradba
Messages: 2457
Registered: January 2009
Location: AndhraPradesh,Hyderabad,I...
Senior Member
Please don`t use IM speak.
What is this "Ty" Its Just a simple word "Thank you" is n`t it?

sriram Smile
Previous Topic: Security policies for products
Next Topic: error starting the collectors audit vault
Goto Forum:
  


Current Time: Fri Sep 25 07:15:44 CDT 2020