Home » Developer & Programmer » Forms » Canvas not showing
Canvas not showing [message #674341] Tue, 22 January 2019 03:46 Go to next message
shahzad-ul-hasan
Messages: 561
Registered: August 2002
Senior Member
i have two canvases. i want to show the 2nd canvas (popup) when i click the text item on the first canvas. the second canvas contain password. after accepting password. the form will open.
When Mouse Click
show_canvas('canvas2')
2nd canvas
Text item for password enter. and also contains two buttons. one for call form and other for exit.
if password is ok it will show the form.
please advisd.
but when i click on text item nothing could happened.
Re: Canvas not showing [message #674343 is a reply to message #674341] Tue, 22 January 2019 05:33 Go to previous messageGo to next message
cookiemonster
Messages: 13777
Registered: September 2008
Location: Rainy Manchester
Senior Member
Most likely the cursor is sat in the item in canvas1, which sits underneath canvas2. So forms immediately brings canvas1 back to the top.
Use go_item instead.
Re: Canvas not showing [message #674344 is a reply to message #674343] Tue, 22 January 2019 05:41 Go to previous messageGo to next message
shahzad-ul-hasan
Messages: 561
Registered: August 2002
Senior Member
thx for help
but i want to clear the block if the password is correct. when i turn back the password is saved in text item. please advised how i can clear it 2nd canvas;
Re: Canvas not showing [message #674347 is a reply to message #674344] Tue, 22 January 2019 06:15 Go to previous messageGo to next message
cookiemonster
Messages: 13777
Registered: September 2008
Location: Rainy Manchester
Senior Member
by using clear_block probably.
If you want a better answer you're going to have to explain what items your form has and what they do in a lot more detail.
Re: Canvas not showing [message #674349 is a reply to message #674347] Tue, 22 January 2019 06:31 Go to previous messageGo to next message
shahzad-ul-hasan
Messages: 561
Registered: August 2002
Senior Member
/foru/forum/fa/14020/0/
please see the attached file.its is the 2nd canvas.
  • Attachment: 11.jpg
    (Size: 37.37KB, Downloaded 532 times)
Re: Canvas not showing [message #674656 is a reply to message #674349] Thu, 07 February 2019 07:40 Go to previous message
Neveen2019
Messages: 13
Registered: February 2019
Junior Member
Hi
I think you need to follow the steps on creating a stacked canvas on a content canvas on go to canvas2 and back to canvas1.
https://oracledevelopertrainingtasks.blogspot.com/2015/06/display-stacked-canvas-on-acontent.html
It's the same logic all you need to add is calling the destination form first.

[Updated on: Thu, 07 February 2019 07:40]

Report message to a moderator

Previous Topic: cannot pass value from one form to another although using global variable!!
Next Topic: Data Block Empty
Goto Forum:
  


Current Time: Sun Jan 19 19:05:00 CST 2020